Brojni poznati igrači su veliki ambasadori Hrvatske u svijetu

Opće je poznata činjenica da je nogomet vrlo popularan sport u cijelom svijetu. A upravo igrači su najviše zaslužni za taj uspjeh. Oni također nesvjesno reklamiraju svoju državu gdje god da se pojave. Možda ste se i sami uvjerili da u priči s nekim potpunim strancem ćete mu teško objasniti neke konkretne stvari o Hrvatskoj. No, spominjanje nekih poznatih hrvatskih nogometnih igrača će često biti odličan početak komunikacije jer su mnogi čuli za njih i odmah će ih asocirati na Hrvatsku. U nastavku ćemo se osvrnuti samo na neke od najboljih hrvatskih igrača, koji su stekli veliku popularnost, kako među domaćom populacijom, tako i u svijetu.

Davor Šuker

Davor Šuker je jedna od velikih legendi hrvatskog nogometa. Nekadašnji igrač hrvatske nogometne reprezentacije te ujedno i njezin najbolji strijelac svih vremena. I dalje je u nogometnom svijetu, ali sada kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član izvršnog odbora Uefe.

Zvonimir Boban

Šukerov suigrač u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i član postave koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, 1998.g. I dan danas, mnogi ga smatraju najboljim veznim igračem hrvatske nogometne reprezentacije.

Robert Prosinečki

Roberta Prosinečkog su tijekom karijere častili brojnim epitetima jer je odušuvljavao svojim majstorijama na terenu. Driblinzima je izluđivao protivnike, a s druge strane redovito je bio nagrađivan pljeskom od strane publike koja ga je tako bodrila. Još uvijek se bavi nogometom, ali iz trenerske pozicije.

Luka Modrić

Luka Modrić je predvodnik mlađe generacije hrvatskih nogometaša, no u kratkom razdoblju u kojem se profesionalno bavi nogometom je već ostavio neizbrisivi trag. Nevjerojatna preglednost igre i točne lopte su ono po čemu je poznat i cijenjen od strane ostalih nogometaša. Ima ulogu kapetana u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a karijeru gradi u vrlo jakom španjolskom klubu, Real Madridu.

Lista hrvatskih nogometaša koji su ostavili određeni trag u hrvatskom ili svjetskom nogometu je vrlo duga i jako je teško izdvojiti samo nekoliko imena.

Leave a Reply